dijous, 6 de novembre del 2008

Eli "Paperboy" Reed (& The True Loves) - Roll With You

(imatge extreta del blog El Que Apaga La Luz)
  • Títol: Roll With You.
  • Autor/Grup: Eli 'Paperboy' Reed (& The True Loves).
  • Estil musical: Soul.
  • Puntuació (de 0 a 10): 8.
  • Cançons:
    1. Stake Your Claim.
    2. Am I Wasting My Time.
    3. It's Easier.
    4. The Satisfier.
    5. Take My Love With You.
    6. I'll Roll With You.
    7. She Walks.
    8. I'm Gonna Getcha Back.
    9. Won't Give Up Without A Fight.
    10. (Am I Just) Fooling Myself.
    11. (Doin' The) Boom Boom.
  • Descripció del disc: Sota aquesta aparença de noi que no ha trencat cap plat s'amaga un digne successor del millor soul que es fa actualment, (i això que no és negre). Personalment crec que és un dels millors discos d'aquest 2008, una autèntica joia i, com a mínim per mi, tota una sorpresa. Per a fer-se una idea, en algunes cançons em recorda al James Brown, en d'altres al Sam Cooke i en d'altres a Otis Redding. Pel que fa al disc comentar l'omnipresència d'instruments de vent que li donen un so molt més profund, més envolvent i més pompositat a tot el treball. Només amb la primera cançó - 'Stake Your Claim' - ja et quedes enganxat al disc i veus el potencial d'aquest Eli 'Paperboy' Reed. Veig al James Brown a 'Satisfier' o sobretot l'explosiva '(Doin' The) Boom Boom'; a 'Take My Love With You' hi trobem al Sam Cooke, a 'I'll Roll With You' sembla que ens transportem a l'Amèrica de quaranta anys enrera, i a '(Am I Just) Fooling Myself' hi trobem una esplèndida cançó de tall lent, ideal per ser ballada en companyia. Resumint, un disc altament recomanable de soul, de rythm & blues i, fins i tot, amb tocs funk, que a mesura que s'escolta t'agrada més i més.
  • Comentaris/Anècdotes: Tal com vaig comentar en la fitxa del disc 'Little Honey' de la Lucinda Williams, aquest 'Roll With You' és un dels discos que l'Andrés de la botiga Disc K7 de Granollers em va recomanar que comprés quan em vaig fer l'auto-regal per ser el meu aniversari. Clarament li haig d'estar agraït, és un molt bon descobriment.

3 comentaris:

ROCKLAND ha dit...

Gran disco y apuntate este: KITTY,DAISY & LEWIS pero más en plan rockabilly y rhthm & blues.
Saludos

MarcG ha dit...

Gracias por la recomendación, tiene muy, muy, buena pinta...

Sin ir más lejos, ahora estoy viendo el vídeo de 'Going Up The Country'.

En la siguiente compra este CD caerá...

MarcG ha dit...

Curiosa (y prometedora) la historia de Kitty, Daisy & Lewis: http://www.soitu.es/soitu/2008/10/10/tendencias/1223638925_614780.html