dimecres, 5 de novembre del 2008

Marillion - Afraid Of Sunlight

(imatge extreta del web Progtheater)
  • Títol: Afraid Of Sunlight.
  • Autor/Grup: Marillion.
  • Estil musical: Rock Simfònic, (també conegut com a Progressive Rock).
  • Puntuació (de 0 a 10): 8.
  • Cançons:
    1. Gazpacho.
    2. Cannibal Surf Babe.
    3. Beautiful.
    4. Afraid Of Sunrise.
    5. Out Of This World.
    6. Afraid Of Sunlight.
    7. Beyond You.
    8. King.
  • Descripció del disc: L'etapa de l'Steve Hogarth com a cantant de Marillion va tenir la 'consagració' amb el disc conceptual 'Brave', just l'anterior treball abans de treure aquest 'Afraid Of Sunlight'. Es feia difícil, per no dir impossible, superar l'obra mestra que és el 'Brave'; no obstant aquest 'Afraid Of Sunlight' és un molt bon disc amb cançons que transmeten molta força, d'aquelles que com més les escoltes més t'agraden. El disc no és una obra conceptual tot i que sí que manté un mateix guió en totes les cançons, s'intenta abordar la part fosca que té tota persona famosa, per exemple 'King' està inspirada en Elvis Presley, Kurt Cobain i Michael Jackson. El disc comença amb cançons una mica fluixes, fins i tot caricaturesques com 'Cannibal Surfe Babe', però després va augmentant de qualitat, s'han de destacar les cançons 'Beautiful', 'Beyond You' i, especialment, 'Out Of This World', 'Afraid Of Sunlight' i 'King'.
  • Comentaris/Anècdotes: En el moment d'aparèixer aquest disc, pels voltants del 1995, jo ja era un fanàtic de Marillion, per tant, vaig comprar-lo sense haver-lo escoltat gaire prèviament. Reconec que el vaig tenir un temps 'aparcat' ja que no m'acabava d''entrar', tenia el cap el 'Brave'. Però mica en mica el vaig redescobrir i ara opino que és un dels millors discos de Marillion, especialment per les cançons 'Out Of This World', 'Afraid Of Sunlight' i 'King'. Avui he decidit tornar-lo a escoltar després de rebre un missatge de la Maria Elena, una altra fan de Marillion.

3 comentaris:

Maria Elena ha dit...

Este no lo tengo, me lo apunto y me apunto tambien revisar mi colección de Marillion. Tengo que reconocer que últimamente me he dejado eclipsar por otros estilos y los tengo algo olvidados.

Felicidades por tu inventari me parece una gran idea, cuentas con una lectora. Otra cosa será que me atreva a comentar tus posts

MarcG ha dit...

Maria Elena,

Primero: Comentarte que este 'Afraid Of Sunlight' es un disco de Marillion que quizá pasa un poco desapercibido pero tiene calidad, es de aquellos que a medida que lo vas escuchando te gusta más y más.

Segundo: Gracias por seguir este blog. Nació como un simple inventario de mi música, (llega un punto que ya no sé qué tengo).

Tercero: ¡Atrévete a comentar todo lo que te pase por la cabeza!, eres absolutamente libre de expresarme lo que quieras, y esto es lo que espero que hagas... (y más después de haberme 'desnudado' en tu blog más de una vez).

MarcG ha dit...

María Elena,

Si te interesa Marillion seguro que te interesará estas 'nuevas' fichas:

* Fish - Raingods With Zippos.
* H - Ice Cream Genius.

Del ex-cantante de Marillion y del actual cantante, respectivamente.